Ветеринарна Клиника “ИЗГРЕВ”

Клиниката отваря врати на 03.10.2006г.

Средата на 2008г. е открит Рентгенов Кабинет към Клиниката, който е първият лицензиран такъв на територията на Бургаска област.
Клиниката разполага с Ехограф, ЕКГ-апарат, Ултразвуков скалер за почистване зъбния камък на домашните любимци, Стоматологична турбина, Апарати за изследване на кръв/биохимия и
морфология /, Машина за Инхалационна анестезия, Кислороден Преобразувател . Разполага и с необходимата апаратура и тестове за извършване на дерматологични изследвания, копропроби, урина- биохимия и седимент, изследвания за кръвни паразити и вирусни заболявания, тестване за дерматофити, Биопсични изследвания.
Екипът от ветеринарни лекари освен работата с изброените по-горе уреди, извършва и хирургични интервенции: ортопедични, онкологична хирургия с реконструкция, коремни операции, операции в областта на главата, козметични операции. Извършвасе и подстригване – хигиенно и естетично.

Към момента в Клиниката работят :

д-р И. Дочев /управител/ – дерматология, инфекциозни и паразитни заболявания, образна диагностика, стоматология и ортопедия, онкологична хирургия

д-р Дочева – анестезиология, екзотични домашни любимци,спешна медицина, акушерство и гинекологични заболявания, зоопсихология, хирургия

д-р Стефанов – вътрешни болести, лабораторна диагностика, инфекциозни заболявания, диетология, хирургия

Нашето мото “КАЧЕСТВО, ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ГЪВКАВОСТ, КОРЕКТНОСТ”

Нашата цел е тук при нас да намерите индивидуално и приятелско отношение, както и да бъде отделено нужното внимание и време на вашия домашен любимец, а също и на вас. Ние ще се постараем да отговорим на всички ваши въпроси, тревоги и желания в най-пълна степен.

Заповядайте при нас, при всеки възникнал здравословен проблем с вашия домашен любимец. Ние ще вложим всички наши умения, възможности и усилия за да помогнем на вашия любимец. Ако желаете може да запишете и точен час за посещение.

Запази си час

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО РАБОТАТА НА ВЕТЕРИНАРНАТА КЛИНИКА!

Молим стопаните да не ни запознават с мнението си за един или друг колега ветеринарен лекар. Готови сме да помогнем на всеки пациент, независимо при кого е лекуван до момента, но не толерираме нападки към работата, на който и да е ветеринарен лекар.

В извънработно време и в обявените почивни дни таксите се удвояват в дадения ценоразпис е включен само труда на ветеринарния лекар. Стойността на използваните лекарствени средства и препарити се заплаща отделно. При плануване на операции и някои манипулации се капарира 1/2 от стойността им. Същото важи и за пациенти приети на стационарно лечение

/Ако клиент не се яви на планувано мероприятие и не предизвести за това, капарото не се възстановява и при следващо плануване се оставя ново капаро. В.А.-”ИЗГРЕВ” си запазва правото да променя цените и условията за извършваните ветеринарно-медицински услуги./

Лекарите във Ветеринарна Амбулатория “ИЗГРЕВ” имат право да откажат преглед и лечение на даден пациент, когато стопанинът се държи неуважително или непристойно, когато отказва да следва стриктно указанията им или подлага на съмнение професионализма или човешките им добродетели!

Годишен абонамент

Използвайки услугата ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ предлагана ви от ВЕТЕРИНАРНА АМБУЛАТОРИЯ “ИЗГРЕВ” вие получавате персонална абонаментна карта. Чрез нея вие ще може да ползвате отстъпки от ваксинациите, манипулациите,
оперативните намеси, които могат да бъдат извършени на вашия домашен любимец. Също така като АБОНАТ на ВЕТЕРИНАРНА АМБУЛАТОРИЯ “ИЗГРЕВ” вие ще се ползвате и с търговски отстъпки при закупуване на храни, хранителни и фуражни добавки, лекарства и аксесоари за вашите любимци.
Услугата ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ може да бъде ползвана под формата на ЧЕТИРИ ТАРИФНИ ПЛАНА – Бронз, Силвър, Голд и Платинум.                                                                                                                                                                                                                     Плановете между които може да избирате са във варианти както за един, така и за няколко домашни любимеца
Клиентска карта

При Вашето първо посещение във Ветеринарна Амбулатория “ИЗГРЕВ”, ще Ви бъде издадена Клиентска Карта(важи и за стари клиенти на амбулаторията).Притежателят на тази карта, ползвал услугите на Амбулаторията по повод: ваксинации, обезпаразитяваия, прегледи, операции, рентгенография, лабораторна диагностика и др., поне веднъж годишно, ползва 5% отстъпка при пазаруване от търговската част на Ветеринарна Амбулатория “ИЗГРЕВ”.При всяко пазаруване получавате бонус точки. При натрупване на определен брои бонус точки Вашият домашен любимец получава подарък.

Моля , при всяко посещение носете Вашата Клиентска карта! Това би улеснило Вашето обслужване.

Визитация по домовете

Ветеринарна Амбулатория “ИЗГРЕВ” разполага с ново, удобно и съвременно превозно средство ,чрез което ние можем да пренесем от едно до друго място вашия домашен любимец. ВИЗИТАЦИЯ ПО ДОМОВЕТЕ , като услуга е удобна и полезна особенно за стопаните на животинки, които не разполагат със собствен транспорт или друга алтернатива за да може тяхната животинка да получи ветеринарномедицинска помощ, или да стигне до ветеринарномедицинското лечебно заведение. Също така и в случаи, когато сте отдалечени, а желаете да осигурите важните и задължителни за един любимец профилактични мероприятия/ ваксинация, вътрешно и външно обезпаразитяване, профилактичен преглед и др./. Най-общо казано това е услуга за стопаните, на които им е физически невъзможно да заведат домашните си любимци на ветеринарен лекар или за тези които не желаят да причиняват излишен стрес и дискомфорт на животинката си. Естествено последното не важи в случаите, когато любимецът е болен.
Консултации

Ние ще ви консултираме относно:-най-доброто за здравето на вашия домашен любимец, за да бъде той щастлив и игрив

-правилен избор на здрав и/или породист домашен питомец

-съвети относно начално възпитание,привикване към новия дом,необходими аксесоари,начини и методи за правилно отглеждане

-правилно хранене – с готови или с домашно приготвени храни. честота на хранене и дажби. видове витамини, минерали и хранителни добавки, както и правилното им дозиране.

-диагностицирани заболявания и тяхното медикаментозно лечение

-диетотерапия, подпомагаща основното лечение. назначаване на правилната диета – готова или домашно приготвена.

-предстоящо оперативно лечение

-проведени лабораторни,ренгенови и ехографски изследвания

-отглеждане на тежко болни и стари животни

Мениджмънт на Болката

ИЗПИТВАТЛИ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ БОЛКА?ЕДНО ОСТАРЯЛО СХВАЩАНЕ И ЗАБЛУДА, Е ЧЕ ТЕ НЕ ЧУВСТВАТ БОЛКАТА КАТО НАС ХОРАТА, НО ТОВА НЕ Е ТАКА. ЧУВСТВАТ Я И ТО СЪЩО ТОЛКОВА СИЛНО КОЛКОТО И НИЕ. ЗА ЖАЛОСТ ТЕ НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ И ЧЕСТО ПЪТИ НЕ МОГАТ ДА Я ПОКАЖАТ ПО НАЧИН, ТАКА ЧЕ ДА РАЗБЕРЕМ ЧЕ ИЗПИТВАТ БОЛКА.

БОЛКА МОЖЕ ДА ВЪЗНИКНЕ ПОРАДИ МНОГО ПРИЧИНИ – РАЗЛИЧЕН ТИП НАРАНЯВАНЕ, СЛЕД ОПЕРАТИВНА ИНТЕРВЕНЦИЯ, ПРИ НАЛИЧИЕ НА НОВООБРАЗУВАНИЕ, ГЛАУКОМА, АРТРИТИ, ОСТЕОАРТРИТИ, СПОНДИЛИТИ, ХЕМОРАГИЧЕН ГАСТРОЕНТЕРИТ, УРОЛИТИ, ФУС, МЕГАКОЛОН, ЕДЕМ НА БЯЛ ДРОБ, ПЛЕВРАЛЕН ИЗЛИВ, КОНСТИПАЦИЯ, ОБСТИПАЦИЯ, ГИНГИВИТ, СТОМАТИТ, И Т.Н.

НЕКА ЗАЕДНО ПОЕМЕМ КОНТРОЛА ВЪРХУ БОЛКАТА, И ДА СПЕСТИМ И ПРЕКЪСНЕМ СТРАДАНИЯТА, КОИТО ПРИЧИНЯВА ТЯ НА ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ.
ВЪВ ВЕТЕРИНАРНА АМБУЛАТОРИЯ “ИЗГРЕВ” РАЗПОЛАГАМЕ С  ИНЖЕКТИВНИ СРЕДСТВА ЗА МЕНИДЖМЪНТ НА БОЛКАТА, КАКТО И С  ТАБЛЕТНИ И ТЕЧНИ ФОРМИ, ОВКУСЕНИ И ЛЕСНИ ЗА УПОТРЕБА.

НЕКА ЗАЕДНО КАЖЕМ НЕ НА БОЛКАТА, ЗА ДА СЕ РАДВАМЕ ОТНОВО НА ЕДИН ПО-ЖИЗНЕН И ЩАСТЛИВ ПИТОМЕЦ.

Лабораторна диагностика

Ветеринарна Амбулатория “ИЗГРЕВ” разполага с модерна и съвременна апаратура за извършване на лабораторна диагностика. Благодарение на автоматичния хематологиче анализатор, бързо и качествено се определя бял и червена кръвна картина, количество на тромбоцитите, степен и вид на анемията и др. Извършваме още и биохимично изследване на чернодробни, бъбречни и др. показатели, изследване на урина, копропроби, дерматологично изследване, изследване за кръвни паразити, изследване за дерматофити, изследване за Дирофилариоза и др. Чрез всички тези изследвания ние, във Ветеринарна Амбулатория “ИЗГРЕВ” целим бързото поставянена точна диагноза, а от там и на най-доброто, подходящо и качествено лечение за вашия домашен любимец.                                                                                                                                                              Във Ветеринарна Амбулатория “ИЗГРЕВ” се използват и тестовете за Бърза диагностика на някои вирусни и паразитни заболявания. Тестовете с които работим са на фирма IDEXX, както и на някои корейски и китайски фирми. Благодарение на тези тестове е възможно откриването и поставянето на диагноза на някои особенно опасни заболявания, чието диагностициране е възможно само тестово/ ЛАЙШМАНИОЗА, ЕРЛИХИОЗА, ЛАЙМСКА БОЛЕСТ, ДИРОФИЛАРИОЗА, ТОКСОПЛАЗМОЗА/.                                                                                                                                                                                                          При нас се извършва и биопсия по метода FNA.
Евтаназия

Може би най-отговорното и благородно нещо, което можете да направите за вашия любимец-тежко и неизлечимо болен или сериозно наранен, е да обсъдите и решите с вашия ветеринарен лекар възможността за хуманна евтаназия.

Съвместният  ви живот с вашия  любимец  е сътворил едно приятелство, той е вече неделима
част от вашето семейство.  Вие сте отговорни за своя питомник  и за неговия  добър и пълноценен  живот.

Решението за евтаназия е едно от най-тежките изпитания, защото това трябва да решите вие и никой друг. Вашият ветеринарен лекар, семейството ви и приятелите могат да ви помогнат да вземете правилното решение. Винаги трябва да се има предвид какво е добро не само за вашият питомник, но също за вас и вашето семейство. Качеството на живот за домашния ви любимец е важно както за него така и за вас.

Ако вашия домашен любимец  боледува тежко, ако от дълго време изпитва болки и ежедневието му е повече страдание отколкото радост…вероятно трябва да вземето решението за евтаназия.
Вашият ветеринарен лекар със сигурност разбира емоционалната ви привързаност. Той ще направи преглед, ще проведе нужните изследвания, за да определи точното състояние на домашният ви любимец  и ще ви даде информация какво да очаквате в перспектива-има ли шансовете за възстановяване и какви са възможните последствия от едно дълго лечение. Вашият ветеринарен лекар не може да вземе това решение вместо вас, затова е важно вие да разберете напълно състоянието на вашият питомник  сега и занапред. Ако нещо в диагнозата или заключението не ви е ясно-питайте отново.

Евтаназия се извършва не само при тежко боледуване, но и тогава, когато домашния любимец  е агресивен, неконтролируем и опасен  за вас и близките ви. Част от нежеланите и ненормални поведения при домашните любимци  са временни и могат да се променят, така че е важно да обсъдите още веднъж всичко подробно с вашия ветеринарен лекар.
Икономически, емоционални и пространствени ограничения също могат да са причина да се стигне до вземане на решение за евтаназия. Понякога е възможно да успеете да намерите нов дом на вашия домашен любимец и тази опция трябва да е с предимство пред евтаназията. Евтаназията трябва да се избира единствено и само, когато всички други възможности са изчерпани.

Членовете на семейството обикновено са наясно с проблемите на домашния любимец, но вие задължително още веднъж и с тях трябва да обсъдите цялата информация, която имате от вашия лекар. Едно дълго и скъпо лечение може да се окаже емоционално и финансово бреме, което вие и семейството ви да не можете да понесете. За това трябва да се говори честно и открито. Окуражавайте близките си да споделят мислите и чувствата си.

Евтаназията обикновено се извършва с една единствена  инжекция приложена венозно. Тя се предшества от въвеждане на животното в анестезия. Преди пристъпване към евтаназия при използването на анестетик вашият любимец не бива да е ял,  за да се спестят нелицеприятни моменти, които могат да настъпят вследствие поставянето на анестетика. По време на извършване на евтаназията присъстват само ветеринарния лекар и неговия помощник, защото това не е атракция, а скръбен и неприятен момент не само за собственика на домашния любимец, но и за неговия ветеринарен лекар. След поставяне на инжекцията Смъртта настъпва  бързо и безболезнено. Нормална практика е след приключване на евтаназията любимецът да бъде предаден на собственика опакован, освен ако собственика не е пожелал друго предварително.

Вашият любимец е важна част от вашия живот, така че е напълно естествено да чувствате, че губите скъп  приятел. Сбогуването е естествена стъпка, с която изразявате чувство на тъга, скръб и загуба. Има различни видове тъга, но никой от нас няма достатъчно опит за справяне с това. Страдание е да приемете факта, че живота ви след това не включва вашия любимец. Понякога гневът и вината изместват тъгата. Може да започнете да се обвинявате, че сте прибързали, че не сте решили да се продължи лечението, че не сте чули още едно мнение, че сте безотговорни. Важно е да споделяте как се чувствате с хора, които ви разбират и подкрепят. Говорете за тъгата си, но също и за хубавите мигове с вашия любимец, за случки в които заедно сте се забавлявали и за спомените, които са най-важни. Разбирайки всичко това-вие ще се справите по-лесно.

Смъртта на вашият любимец ще ви разстрои много, особено когато това е било свързано с евтаназия. Някои хора твърдят, че никога не биха имали отново животинка, а други си вземат веднага и така преодоляват по-лесно загубата. Новия питомец  никога няма да измести в сърцето ви вече изгубения любимец, но ще намери място в живота ви и ще ви носи много радост.

Периодът от раждането до смъртта при животните е много по-къс, отколкото при хората. Смъртта е част от житейския цикъл и не може да бъде избегната. Опитайте се да запазите живи спомените за хубавото време, прекарано с вашия любимец!

По материал на д-р Д. Василева

 

Адрес:

Our Address:

Бургас, к-с Изгрев; бл. 94

Telephone: