На 30.09.2014 година в ДГ № 50 се проведе Ден на отворените врати. Повече от тридесет родители проявиха интерес към условията, при които живеят и се възпитават техните деца.

Г-жа Кръстева, директор на детското заведение, отговаряше изчерпателно на всички поставени въпроси, след което родителите имаха възможност да разгледат цялата база – кухненски блок, перално стопанство, интерактивен кабинет, плувен басейн, балетна зала, физкултурен салон, музикален салон, занимални, ателие по керамика, сервизни помещения.

Разговорите, проведени по време на импровизираната разходка из детското заведение, бяха изключително полезни и за двете страни. Родителите, може би за пръв път, си дадоха сметка за усилията, които са необходими за навременното приготвяне на вкусна и питателна храна за 350 деца, за ритмичното почистване, за прането и гладенето на покривки, чаршафи, хавлии, за цялостната организация на допълнителните дейности, които се извършват преди всичко за улеснение на родителите.

Оценката на Родителското настоятелство за подобен тип мероприятия е положителна. Запознаването на родителите с всички особености по функционирането на едно детско заведение ги прави по-съпричастни към нелекия труд на персонала – педагогически, помощен и административен.

Надяваме се, че все повече родители ще се възползват от подобни срещи и ще стават по-активни в сътрудничеството за още по-ефективна работа на това своеобразно предприятие, поело нелеката задача да отглежда и възпитава нашите деца.

„Посади дърво за мир“

Нашата детска градина подкрепи инициативата на Международната организация за опазване на околната среда/ ENO/. На 22 септември, обявен като Световен ден за засаждане на дръвчета, в двора на детската градина деца от подготвителните групи засадиха дърво, като по този начин се присъединиха към кампанията „Посади дърво за мир“.

Своите емоции и настроението си те споделиха с приятели от цял свят чрез снимки, изпратени на сайта на организацията.

Адрес:

Our Address:

София, район „Възраждане“, кв. „Зона Б-5” ул. „Осогово“ 1

Email: