Научи, сподели, усмихни се и порастни“ – мотото, което ни води напред вече повече от 10 години и ни помага да работим за децата на България.
Детска градина „Българанче“ отваря врати през 2010 г., за да предложи уютна и приятелска атмосфера, която с лекота се превръща в любимо място за игра, развитие и обучение. Градината разполага с лиценз от МОН.
Детска градина „Българанче“ се намира в полите на Витоша, в китния квартал Бояна. Свежият въздух, близостта до планинските пътеки и изолираността от градския шум превръщат това място в истински приказен кът за децата.

МАТЕРИАЛНА БАЗА

За нас, обстановката, в която децата ще прекарват най-важните първи седем години е от изключителна важност. Именно затова нашата детска градина е създадена и проектирана изцяло, за да създава комфорт и сигурност на децата и спокойстие за родителите.
Детска градина “ Българанче” разполага с просторни помещения за спане, игра и хранене, съобразени изцяло с изискванията на Столична РЗИ и Пожарната служба. Помещенията са подредени така, че да създават домашен уют. Децата имат възможността да бъдат обучавани от млад екип опитни педагози, да се забавляват и спортуват на свеж въздух, обградени с модерни и обезопасени игрови съоръжения. Мебелировката в детската градина разполага със съответните лицензи за оборудване на детски заведения. Детска градина ”Българанче” притежава и голям двор, който ще позволи на децата да прекарват голяма част от времето си за игра на чист въздух, сред плодови дръвчета и куп атракциони.

 

ОБРАЗОВАНИЕ

Нашата образователна цел е да осигурим качествено обучение и възпитание на децата, като се стремим да ги развиваме съответно с техните личностни качества. В тясно сътрудничество и взаимно допълване със специалисти от различни спортни, танцови и културни сфери изграждаме във Вашите деца умения, които ги учат как да генерират опита си в житейската среда. Посредством игрите и състезанията, които организираме, учим малките палавници на координация, сръчност и спортменство.
Групата в детската градина е смесена като това дава възможност на децата да учат едно от друго – малките се развиват бързо, а големите изграждат толерантност в отношенията си.
Нашият приятелски подход към децата ни позволява бързо да печелим тяхното доверие и това ни дава възможност за пълноценна и ползотворна работа. Друго наше преимущество е, че големината на групата ни позволява да обръщаме индивидуално внимание на всяко дете и по този начин да постигаме отлични резултати в обучението.
Заниманията протичат по одобрени програми от Министерството на образованието и науката, както и по допълнителни авторски програми.

 

ЕКИПЪТ

Знаем, колко важно и отговорно е отглеждането и възпитанието на всяко дете. Нашите дипломирани педагози работят заедно с Вас, родителите, за да надграждаме започнатия в семейството процес на възпитание. Следваме успешни практики на работа учител-дете-родител, които разгръщат творческия потенциал на децата.

 

ПРИЕМ

Частна детска градина „Българанче“приема целогодишно деца от 1,8 – 7 годишна възраст до запълване на свободните места. Необходимо е попълване на молба за прием и подписване на договор след запознаване с Парвилиника за вътрешния ред към който се прилагат:

• Копие от Акта за раждане на детето;
• Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар;
• Изследване на патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската градина;
• Изследване на кръв и урина, направени в едноседмичен срок преди постъпване на детето в детската градина;
• Здравен картон и имунизационен паспорт с нанесени данни от личния лекар за имунизационния статус на детето;
• Медицинска бележка от личния лекар за липса на контакт със заразно болни с дата до 3 дни преди постъпване на детето в детската градина;
• Микробиологично изследване на гърлен и носен секрет

НЕОБХОДИМИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ НА ДЕТЕТО ПРИ ПОСТЪПВАНЕ:

1. Пантофи –удобни и съобразени със сезона
2. Резервно бельо: Тениска, потник или боди 2 бр; Боксерки, слипове или бикини 2 бр; Чорапи 2 бр.
3. Пижама за следобеден сън, съобразена със сезона.
4. Резервен комплект дрехи за преобличане.
5. Памперси (ако детето ползва).
6. Мокри кърпички

Адрес:

Our Address:

София, кв. Бояна, ул. Прохлада 10

Telephone: