Сервизната база на фирма ВДМ-Турбо ЕООД се намира в пристанището на град Варна. Тя е специализирана в ремонта и експлоатацията на всички видове корабни турбокомпресори. Разположението на сервиза дава възможност корабите, посещаващи българските пристанища да бъдат обслужени бързо и качествено.

Фирмата може да осигури технически консултанти за ремонт на корабни турбокомпресори във всяка точка на света. Наши специалисти са ръководили ремонти на корабни турбокомпресори в пристанищата на Сингапур, Хонг-Конг, Коломбо, както и почти всички пристанища на Европа. Личният състав на фирмата е изключително опитен и високо мотивиран. Високото качество на услугата и разумните цени са наш основен приоритет.

Фирма ВДМ-Турбо ЕООД е специализирана в ремонта и експлоатацията на всички видове корабни турбокомпресори. Разположението на сервиза дава възможност корабите, посещаващи българските пристанища да бъдат обслужени бързо и качествено. Фирмата може да осигури технически консултанти за ремонт на корабни турбокомпресори във всяка точка на света. Наши специалисти са ръководили ремонти на корабни турбокомпресори в пристанищата на Сингапур, Хонг-Конг, Коломбо, както и почти всички пристанища на Европа. Личният състав на фирмата е изключително опитен и високо мотивиран. Високото качество на услугата и разумните цени са наш основен приоритет.

СПЕЦИАЛИСТИТЕ
Инж. Валентин Макаров – технически менажер, с дванадесетгодишен опит в областта на ремонта и експлоатацията на корабните турбокомпресори.

В миналото е оглавявал направление корабни турбокомпресори в Български Морски Квалификационен Център във Варна.

Александър Димитров – техник, с повече от двадесет години опит в областта на ремонта на корабните турбокомпресори.

Димитър Макаров – корабен механик , с повече от тридесет години опит в областта на експлоатацията и ремонта на корабните турбокомпресори.
Михаил Агностев – ръководител на екип, с над десет години опит в областта на експлоатацията и ремонта на корабните и автомобилни турбокомпресори.
Атанас Атанасов – техник, със седем години опит в областта на експлоатацията и ремонта на корабните турбокомпресори.

Фирма “ВДМ-Турбо” ЕООД е състояние да достави на борда на всеки кораб резервни части за почти всички видове корабни турбокомпесори както следва:

 • Лагери
 • Лабиринтни уплътнения
 • Корпуси
 • Ротор – комплект
 • Турбинни лопатки и др.

 

ПРЕДЛАГАНИ УСЛУГИ

ВДМ-Турбо ЕООД е в състояние да предложи на своите клиенти следните услуги:

 • Ремонт на всички видове корабни турбокомпресори, извършвани на борда на кораба или в ремонтна работилница – ABB, MAN, NAPIER, NIIGATA, KBB, HOLSET, GARRETT, KKK, SCHWITZER, IHI, MITSUBISHI и всички видове руски, придружени със съответните технически документи, гаранция, снимки и др.
 • Балансиране на ротори
 • Прецизна диагностика по време на работа-измерване и анализ на вибрации, измерване на честота на въртене, измерване на дебаланса на ротора на място
 • Технически консултации за подобряване работата на турбокомпресора
 • Решаване на практически проблеми като помпаж, липса на надув, аварийна експлоатация на турбокомпресора и др.
 • Доставка на резервни части
Ремонт на борда на кораб

Повечето от ремонтите се извършват на борда на кораба
Балансиране на ротор

Балансирането на ротора е съществена част от основния ремонт
Апаратура за диагностика

За диагностика на турбокомпресора се използва специална измервателна апаратура

 

Адрес:

Our Address:

Южна Промишлена Зона ,пристанище Одесос

Email: