Балкан Агрикалчарал ЕООД е основана през 2007 година с регистрация в гр. София. От август 2016 година дружеството е собственик на новопостроената фабрика за преработка на плодове и зеленчуци в гр. Пазарджик, оборудвана с най-модерни технологии и машини. Предприятието е специализирано в преработката на домати и е най-големия преработвател в България с дневен капацитет на преработена суровина от 700 тона.

ПРОИЗВОДСТВО

Линията за преработка стартира с получаването на сурови продукти, измиването и сортирането им, нарязване, предварително нагряване, рафиниране, концентриране, съхранение, пастьоризиране или стерилизиране и горещо или асептично пълнене.

Бързината на технологичния процес и намаленото до минимум време за термична обработка, гарантират запазването на хранителните и вкусовите качества на готовия продукт в максимална степен. Произведеното пюре се използва за директна консумация или като суровина за производство на лютеници, кетчупи, сосове, сокове и бебешки храни.

В нито един етап от обработката на доматите не се използват консерванти, оцветители и добавки, като крайният продукт е сертифициран с максимален срок на годност от 24 месеца от датата на производство.

ПАКЕТИРАНЕ

Пакетирането на готовата продукция става в 200 литрови асептични торби, в метални варели, разположени по 4 броя на плосък дървен палет. Техниката позволява използване и на съдове с вместимост един тон.

КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО

За подсигуряването на безопасността и качеството при произвеждането на доматеното пюре е изградена строга система за контрол. Тя започва с действаща от 2016 година СИСТЕМА ЗА АНАЛИЗ НА ОПАСНОСТИТЕ И КОНТРОЛ НА КРИТИЧНИТЕ ТОЧКИ – HACCP. Същата се доразви със система за управление на качеството – ISO 9001:2015, Стандарт за управление на околната среда – ISO 14001 : 2015 , СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА БЕЗОПАСНИ И ЗДРАВОСЛОВНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД – ISO 45001 : 20183

Bulgarian White Cheese

Bulgarian White Cheese

Melted Cheese

Melted Cheese

Yellow Cheese

Yellow Cheese

Blueberry Jam

Blueberry Jam

Strawberry Jam

Strawberry Jam

Sour Cherry Jam

Sour Cherry Jam

Rose Jam

Rose Jam

Apricot Jam

Apricot Jam

Blueberry Jam

Blueberry Jam

Strawberry Jam

Strawberry Jam

Honey ELIXIR

Honey ELIXIR

Honey LINDEN

Honey LINDEN

Honey Polyphorin

Honey Polyphorin

Honey Acacia

Honey Acacia

Адрес:

Our Address:

Пазарджик 4400 ул. Болнична №69