СИТАРА-М ЕООД е представител за България на няколко от водещите европейски производители и доставчици,  развиващи дейност в сферата на подемните съоръжения за хора в неравностойно положение. Датският концерн CAMA Lift Aps и шведската фирма CIBES Lift AB са производители на платформени асансьори, предназначени основно за хора с увреждания, с доказани лидерски позиции на европейския пазар.

Други, представлявани от нас партньори, са австрийската фирма Lehner Lifttechnik GmbH,  Peter Auer GmbH от Германия и шведският производител MPR LIFTS AB, които разполагат с изключително богата гама от съоръжения, осигуряващи комфорт и достъпна среда на ползвателите на инвалидни колички и на хората със затруднения в придвижването.

СИТАРА-М ЕООД предлага на българския клиент съвременни съоръжения на високо технологично ниво, които заемат челните места по качествени показатели на европейския пазар.

Представените от нас подемници и транспортьори имат широко поле на приложение. Те могат успешно да се използват като решение при нови сгради, но голямото им предимство е, че са изключително подходящи за осигуряване на достъпна среда във вече съществуващи сгради и помещения. Без да е необходимо сериозно преустройство, стълбищните и вертикални платформи и верижни транспортьори могат да се използват в жилища, обществени и административни сгради, училища, спортни съоръжения, търговски и развлекателни центрове, паркинги и гаражи, подлези и надлези, за външен и вътрешен монтаж. Тези качества са особено подходящи за условията на българския пазар, където достъпната архитектурна среда за хората в неравностойно положение години наред не бе основен приоритет в строителството, което се явява предпоставка за широкото приложение на такива съоръжения понастоящем  и  в бъдеще.

Важни компоненти във фирмената ни политика са индивидуалният подход към всеки отделен казус, провеждане на огледи и консултации на място, изработка на технически проект като допълнителен бонус към нашите клиенти. Осигуряването на сервизно обслужване от висококвалифицирани специалисти и непрекъснатото обновяване и иновации, въвеждани от нашите партньори в съответствие с последните Евро-директиви и норми, са допълнителни гаранции за предлаганото от нас качество.

Производството на всички подемници и транспортьори се извършва и контролира на базата на Европейската Директива за машиностроене 2006/42/ЕС. Предлаганите от нас съоръжения съответстват на Закона за безопасност на уредите, на Европейска Директива 89/336/ЕО, на Директива 73/23/ЕО, както и на Европейския стандарт за платформени подемници EN 81-41. Всички съоръжения притежават СЕ маркировка, доставят се с Декларация за съответствие и се монтират на място от обучени специалисти.

Сред клиентите на СИТАРА-М ЕООД са: ДАИТС – стълбищна платформа  в сградата на Централна поща, гр. София; Областна Администрация гр. Пловдив и гр. Добрич, общината в гр. Смолян. Офисът на Националния Омбудсман на Република България, сградите на Комисията за защита от дискриминация, 8 СОУ, 49 СОУ, Испанската гимназия в София и библиотеката в Русе, вече са достъпни за хората в неравностойно положение благодарение на стълбищните платформи САМА Lift EA7.

В гр. Елена, в ОУ „Отец Паисий” – гр. Силистра, в СОУ „Иван Вазов” – гр. Поморие, Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”-гр. Велико Търново, в Читалище „Добри Войников” и в Регионалната библиотека – гр. Шумен, в Национален център за рехабилитация „Диана”-гр. София и ОУ „Св. Иван Рилски”-гр. Перник имаме изградени вертикални подемни платформи от типа А5000.

Станахме част от проект на Столична община, която ремонтира тоалетните в Столичния Зоопарк и ги направи достъпни за хора в наравностойно положение.

В листата на извършените от нас монтажи са два вертикални подемника  CIBES A5000 в социален дом за възрастни хора и в сградата на общината в гр. Трявна.

По поръчка на UNICEF монтирахме подемник CIBES в Център за настаняване от семеен тип в Община Две могили, където бяха настанени част от децата от Могилино.

Благодарение на нашите специалисти наскоро достъпни за хора с увреждания станаха СОУ „Бачо Киро”- гр. Летница, Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография – гр. София, Национално училище за музикално и танцово изкуство – гр. Пловдив, Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети” – гр. Русе, както и Националния археологически музей – гр. София.

През есента на 2011, в изпълнение на етап от инфраструктурен проект с национално значение,  8  (осем) броя стълбищни подемници ОМEGA бяха монтирани в подлезите на част от гарите по международното ЖП трасе Пловдив – Свиленград, правейки ги достъпни за хора със затруднено придвижване.

Голям е и списъкът ни от частни клиенти, търговски обекти, банкови клонове, бизнес- и офис-центрове.

Адрес:

Our Address:

София, ул. Буземска 17 бл. 1 вх . А ап. 20

Telephone: