СБР-НЕСЕБЪР и МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР – МЕСЕМВРИЯ, обслужват населението от цялата страна, с направление от здравната каса и на свободен прием.

В МЦ „Месемврия” се осъществяват: прегледи, консултации, точна диагноза и лечение с едни от най-добрите лекари в България; Доболнична и болнична помощ по физикална терапия, моторна и психична рехабилитация, балнео- и климатолечение, включващи: Електро-и светлолечение; Кинезитерапия; Термотерапия – криолечение; Кало- и лугалечение и др. Извършват се още – физиотерапия и рехабилитация с най-съвременната и модерна апаратура на световно ниво.

В МЦ „Месемврия” се лекуват заболявания на:

 • опорно-двигателния апарат
 • периферна нервна система
 • централната нервна система

„След рехабилитация, проведена при нас с мултифункционалните ни апарати и комбинирани терапии съчетани с комплексна физикална програма и детоксикацията на организма и лимфната система, които прилагаме резултатите са:

 Възстановени двигателни способности
– Забавяне на процесите на преждевременното остаряване и възрастовите дегенеративни процеси
– Стимулират се функционалните възможности на живота и осигуряват активно и дееспособно дълголетие
– Закаляват организма
– Засилват жизнените функциии
– Увеличават се защитните и съпротивителни сили на организма срещу вредните въздействия на околната среда във всички възрастови групи

– Спасява от инвалидизация
„Искахме да създадем нов модел на следболнично възстановяване в България и успяхме. Условията и програмите за лечение при нас са без аналог. Работим с най-добрата апаратура в Европа, всичките ни уреди са със златни медали от Световните изложения.”  поясняват специалистите на МЦ  „Месемврия”.

Лекарският екип е ръководен от проф. д-р Цветан Димитров – световно известен български учен със специалности “Вътрешни болести” и “Бъбречни болести”. Най-успешният нефролог, изключителен комплексен клиницист, интернист и диагностик – водещ в България с множество успешно излекувани болни. През 1980 г. е избран за Републикански консултант по нефрология. Един от организаторите и създателите на национална мрежа от центрове по хемодиализа.

Има 23 изобретения и рационализации и е съавтор на деветото откритие в България, вписан в “Златната книга” на откривателите. Член е на Съюза на научните работници в България и Нюйоркската Академия в САЩ.

 

СВОБОДЕН ПРИЕМ – за да постъпите в СБР-Несебър е необходимо първо да си направите резервация по телефона:

 • 1. +359 554 30 123
 • 2. +359 876 869 222

ПРИЕМ ПО КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ –

ПРИЕМ НА ПАЦИЕНТИ С УВРЕЖДАНИЯ – пациенти с 90% и над 90% инвалидност.

ПРИЕМ ПО НОИ – програмата за профилактика и рехабилитация стартира на 1.04. За да се възползвате от нея е необходимо да се свържете за допълнителна информация на телефон: (+359 876 204 055)

 

ЕКИП:

Лекарските екипи са ръководени от Проф. д-р Цветан Димитров – световно известен български учен със специалности „Вътрешни болести” и „Бъбречни болести”. Най-успешният нефролог, изключително комплексен клиницист, интернист и диагностик – водещ в България. Републикански консултант по нефрология. Има 23 изобретения и рационализации и е съавтор на деветото откритие в България, вписан в „Златната книга” на откривателите. Член е на Съюза на научните работници в България и Нюйоркската Академия в САЩ. Екипът на Проф. д-р Цветан Димитров се състои от:

 

 • Лекари
 • Рехабилитатори
 • Калолечители
 • Водолечители
 • Лугалечители
 • Кинезитерапевти
 • Административен екип
 • И медицински сестри

Адрес:

Our Address:

Медицински Център Месемврия

Telephone: