Създадена през 1996 г. в град Плевен, като еднолична фирма с предмет на дейност търговия на едро с хранителни стоки, „Атлантик-Ко” се разраства и постепенно разширява своя обхват откривайки складова база в градовете Пловдив, София и Варна, след което и отделно звено с търговски представители, които обслужват цялата страна с доставка до обекта на клиента.

През 2000 г. предприема собствено производство с акцент върху традиционните за България лютеници и зеленчукови консерви. Със закупуването на производствена база в град Пордим, мощностите се увеличават многократно и през 2005 г. фирмата се преструктурира и преобразува в еднолично дружество с ограничена отговорност “Атлантик-Ко” ЕООД.
След успешни бизнес преговори се сключват договори за снабдяване със западни и национални вериги като: CBA, Kaufland, Billa, Metro, Т Маркет (Максима България), Промаркет, Карфур, Фантастико и др.
“Атлантик-Ко” ЕООД  стъпва на пазарите в Алжир, Испания, Италия, Гърция, Швеция, Кипър, Румъния, Македония и други, и реализира успешен износ, като понастоящем продължава да разнообразява и разширява дестинациите за експорт.
Продуктовата листа включва зеленчукови консерви, сосове, лютеници, доматени пюрета, горчица, майонеза, конфитюри, мармалади, сладка и топинг. Те се отличават с отлични вкусови качества и конкурентни цени.
“Атлантик-Ко” е една от най-бързо развиващите се фирми в хранително-вкусовата индустрия в България. Успеха си дължи на стремежа към постоянен и висок клас качество на произвежданите продукти, оптимизиране на разходите, като фактор за постигане на достъпни за потребителите цени без компромис със високия стандарт на вложените суровини и материали.

Стандарти и Системи за Управление

Екипът на „Атлантик-Ко” ЕООД подхожда с изключителна отговорност към качеството и безопасността на произвежданите продукти. В тази връзка, от своето създаване се регистрира по Закона за храните като обект за производство на зеленчукови консерви и сосове, а в последствие и за плодови консерви.
Разработени са и се прилагат за изпълнение добри производствени практики, които прерастват в цялостна Система за управление безопасността на храните – НАССР. Системите прилагат и поддържат програми за контролиране, управление и минимизиране на рисковете свързани с безопасността на произвежданите артикули....

През 2013 год. СУБХ/ Система за управление безопасността на храните/ е одитирана и регистрирана за съответствие от Intertek Certification Limited и с изискванията на международния стандарт FSSC 22000:2010, включващ изискванията на ISO 22000:2005, ISO/TS 22002-1:2009 и FSSC 22000.
Поддържането и одитирането на СУБХ доказва, че при производството на хранителната продукция се спазват стриктно изискванията на действащото европейско и национално законодателство в областта на безопасността на храните.
Целта, която „Атлантик-Ко” ЕООД си поставя и постига е от гарантирани суровини да се създават качествени и безопасни продукти, с непрекъснат контрол на производствените процеси.

Opening Hours

Monday

08:30ч. – 17:00ч.

Tuesday

08:30ч. – 17:00ч.

Wednesday

08:30ч. – 17:00ч.

Thursday

08:30ч. – 17:00ч.

Friday

08:30ч. – 17:00ч.

Saturday

8:30ч. – 13:00ч.

Sunday

Почивен ден