“Лаванда Арт” ООД е търговско дружество, регистрирано в Търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК: 203791714, със седалище: град Варна, улица “Капитан Райчо Николов” №25, предоставящо произведения на изкуството посредством своя сайт.

Скъпи приятели,

Ако е останало място за красота в живота ви, галерия “Лаванда Арт” е точно за вас! Създадохме я с цел да представим на публиката някои оригинални и колоритни български автори, които творят изкуство в трудните условия на живот и оцеляване в нашата страна. Убедени сме, че потребността от изящество и съвършенство  е жива, трябва само да отделим минутка време и да надникнем там, вътре в себе си!

Галерия “Лаванда Арт” е мястото, откъдето можете да купите уникална картина за подарък, да закупите икона, малка пластика, статуя или друг уникат. Занимаваме се с продажба на икони, продажба на картини от български автори, продажба на статуетки, малка пластика, кинетични творби и други.

 

Разгледайте изящните малки пластики на Здравко Салабашев и клипчетата с кинетичните му скулптури, които ще ви хипнотизират в своето движение! Вижте картините на Маргарита Радославова, рисувани върху основа от коприна, излъчващи щастие и единение с прекрасни съчетания от цветове и светлини. Потърсете платната на Бранимир Димитранов и се уверете как традиционните неща придобиват оригинално и модерно звучене, как гледайки ги потъвате в уют и топлина, в прекрасни ясни и ненатрапващи се цветове и форми. Вкусете соления вкус на морските вълни, запечатани в маслените платна на Станислава Стойкова – Стъни.

А скулптурите на Красимир Райков ще ви разкрият един мъжки поглед към красотата на природата и към динамиката и страстта, която излъчва човешкото тяло. Купете си картина на Анатолий Панагонов, улавящ красотата на българската природа. Продаваме картини на Мирослав Кисьов, чиято палитра смесва абстрактно и реалност. Галерия “Лаванда Арт” предлага икони от Ангел РадушевАсен Балабанов и Даниела Семерджиева – късче духовност за всеки дом и всяка душа!

Ако сте любители на изкуството и търсите стойностен подарък, спомен за цял живот, ако имате повод или искате просто да украсите и одухотворите своя дом, офис или хотел, разгледайте този сайт! Много е вероятно да намерите в него красотата и енергията, от които се нуждаете! Насърчете и подкрепете съвременното българско изкуство, то е будно и ви кани да му се насладите!

Добре дошли в онлайн галерия “Лаванда Арт”!

 

 

СКУЛПТУРИ НА ЗДРАВКО САЛАБАШЕВ:

 

“Водно конче”.

“Водно конче”. Изящна кинетична (подвижна) скулптура от един от малкото български творци, създаващи кинетично изкуство. Водното конче се поставя над тревния стрък с капката роса и се движи с ефирна лекота. Материалите са естествени, бронз и камък. Запознайте се и с други произведения на скулптора Здравко Салабашев!

 

 

 

Танцуваща балерина

Танцуваща балерина. Изящна кинетична скулптура от Здравко Салабашев. Бронз.

Скулпторът Здравко Салабашев пресъздава женствената елегантност на балерината, която със своя ефирен танц изпълва с красота и нежност сивотата на ежедневието.

 

 

 

Темида

 

Темида, богинята на правосъдието. Кинетична (подвижна) скулптура от Здравко Салабашев. Бронз.

 

 

 

Въздушна целувка

 

Въздушна целувка (кинетична)

“Въздушна целувка”. Кинетична статуетка, бронз и камък. Полюлява се изящно, сякаш понесена от въздушното течение. Автор: Здравко Салабашев.

 

 

Горска фея

“Горска фея”. Изящна кинетична скулптура. Бронз и камък. Автор: Здравко Салабашев.

 

 

 

Ева

 

“Ева”. Нож за отваряне на писма от две части. Изключително луксозен подарък, фантазия от бронз и камък.

Автор: Здравко Салабашев.

 

 

Игра

“Игра”. Кинетична (подвижна) пластика от Здравко Салабашев. Нежно и игриво горско духче, което се полюшва на ластарите на ефирно растение. Изработено е от бронз, със съвършени пропорции и с изящна детайлност. Елегантна украса за вашия дом, изтънчен подарък при тържествен повод като сватба, юбилей или придобиване на ново жилище. Прекрасна кинетична творба от нашата онлайн галерия за изящно изкуство!

 

Крилатият крак на Меркурий

 

“Крилатият крак на Меркурий”. Кинетична скулптура от Здравко Салабашев. Бронз и камък.

 

 

Крило

 

“Крило”. Малка пластика. Бронз, камък. Идеален подарък за писател, за човек на творчеството или просто за хора, любители на красивото и стойностното. По желание може да бъде гравирано и името на получателя. Автор: Здравко Салабашев

 

 

Лов

Ловуващ дракон. Бронзова статуетка от Здравко Салабашев.

 

 

 

Око

“Око”.  Бронзова пластика от Здравко Салабашев.

 

 

Пеперуда

Малка пластика. Бронз и камък.

 

 

Пролет

 

“Пролет”. Еротичен поглед към събуждащата се за живот природа. Елегантна скулптура от бронз и камък, специално за ценители.

Автор: Здравко Салабашев

 

 

Пролетна стъпка

“Пролетна стъпка”. Бронзова пластика от Здравко Салабашев.

 

 

Рибка

“Рибка”. Бронзова пластика от Здравко Салабашев.

 

 

ПРОДУКТИ:

Скулптура » (30)

Живопис (396)

Икони (112)

Приложни изкуства » (78)

Мозайки (9)

Адрес:

Our Address:

Варна, Улица Капитан Райчо Николов 25