Естетична дентална медицина

Естетична дентална медицина – дава възможност да се постигне мечтаната усмивка, като се промени формата, цвета на зъбите и се коригира съотношението между зъбите от горна и долна челюст.

Ендодонтия

Ендодонтия- лечение на кореновите канали на зъба. Първа стъпка: отваря се пулпна камера, отстранява се нерва на зъба и се обработва кореновия канал. Извършват се промивки и дезинфекция, след това кореновия канал се запълва със специална паста, лечението се завършва с обтурация.

 

Протетична дентална медицина

Протетична дентална медицина- обхваща изработката на фасети, корони, мостове и протези. Фасетите са тънки полупрозрачни керамични и фотополимерни люспи, които се поставят на предната повърност на зъбите. Те коригират формата и цвета на зъба и подобряват естетиката на вашата усмивка.

 

Ортодонтия

Ортодонтия – специалност, която се занимава с диагностика, профилактика и лечение на зъбно-челюстните отклонения и деформации, неправилно подредени зъби и съотношение на зъбните дъги. Правилно подредените зъби и хармоничната усмивка, влияят както върху самочувствието на човек, така и върху неговото орално здраве.

 

Пародонтология

Пародонтология-натрупаният зъбен камък и плака върху зъбите са причина за голям брой заболявания на зъбите и венците. Симптоми на заболяванията са: кървящи венци, подуване и зачервяване, лош дъх, стопяване на костта и подвижност на зъбите.

 

Орална хирургия

Орална хирургия- В дентален център “АРЕХ” се извършват разнообразни интервенции в областта на оралната хирургия: Екстракция на зъб Инцизия Френулотомия Циркумцизия Кюретаж Хемисекция Апикална Остеотомия Екстракция на ретиниран зъб Зашиване на екстракционни и оперативни рани

 

Детска дентална медицина

Детска дентална медицина- В дентален център “АРЕХ” предлагаме следните услуги за деца: – профилактични прегледи за орално здраве -лечение на временни зъби – кариеси, пулпити, периодонтити – лечение на постоянни детски зъби, с незавършено кореново развитие – запълване на фисури на постоянни детски зъби – екстрахиране на млечни зъби – профилактика на зъбно-челюстни деформации

 

Имплантология

Имплантология- Имплантити са най-доброто иновативно решение при липсващи зъби. Те се имплантират в костта, на мястото на лисващ зъб и играят ролята на корен. Те са изградени от титан и са биологично поносими за човешкия оргазнизъм. След като импланта се интегрира в костта ( 5-6 месеца) се поставя надстройка (абатмънт), върху която се изработва постоянна корона или мостова конструкция.

 

Лазерна дентална медицина

Лазерна дентална медицина – използват се възможностите на ниско- и високо енергийни лазери, при лечение на заболявания в устната кухина. Те повлияват болкови синдроми, заболявания на лигавицата, гингивата и челюстните кости. Подпомагат регенеративните процеси на организма, бързото възстановяване, след хронични процеси и оператични интервенции. В дентален център ” АРЕХ” използваме инфрачервен и червен дентален лазер ” Аtlantis”, червен лазер ” PACT 300″ , Diode laser и Erbium YAG laser Doctor Smile.

 

Рентгенова диагностика

Рентгенова диагностика- изработка на секторни рентгенографии, принтирани на хартиен носител или на CD.

 

Професионално избелване

Професионално избелване на зъби – безвредна и безболезнена процедура, която има за цел да направи усмивката по-бяла и привлекателна. Избелването е в 2 варианта- кабинетно и домашно. Кабинетно избелване се осъщестява с Diode laser или избелваща лампа Beyond Polus. За домашното избелване изработваме индивидуални шини, в които пациента сам поставя избелващ гел всяка вечер до получаване на необходимия резултат.

 

Дермални филъри

Дермални филъри В Дентален център “АРЕХ” работим с дентални филъри TEOSYAL и HYALURONICA за корекция на устни, назолабиални гънки , създаване на обем, бръчки “пачи крак” и глабела.

 

ЕКИП:

 

АДРЕС:

София, кв. Слатина, ул. Слатинска 101А, ет. 2
тел: 0887 523 411

Д-р Цветелина Тодорова

 
Завършила дентална медицина в Медицински университет-София през 1992г.
Работи и се развива в областта на протетичната, лазерната дентална медицина, имплантологията и оралната хирургия.
От 2008 г. след специализации работи с RED, IR DIODE, ER:YAG лазери. Прилага методите на лазерна акупунктура и биостимулация.
Използва високоенергийните лазери в хирургията, имплантологията и пародонтология.
2010г. – придобита правоспособност за работа с Рентген.
От 2011 г, след специализация в ZIMMER Institute и централата на Alphabio работи в областта на имплантологията: костозаместване, синус лифт, костни дефекти в фуркационните области.

Адрес:

Our Address:

София, ул. Слатинска 101А, ет. 2

Telephone: