Градус е най-големият производител на птиче месо в България. Фирмата е основана през 1992 г. от братята Лука и Иван Ангелови. И вече близо 30 години присъства със своите продукти на всяка българска трапеза. Допитване, направено от водеща фирма за пазарни проучвания, показва, че продукти на фирмата присъстват в 95% от домакинствата в България, 99,8% асоциират пиле с Градус, а 50,3% от потребителите я посочват за любима в този бранш.

Snimka_Gradus

Ние от Градус имаме отговорност към своите клиенти, винаги да им предлагаме качествена продукция. Това е възможно благодарение на това, че продуктите ни се произвеждат в затворен цикъл. Какво означава това?

Фирмата притежава собствени: фуражен завод, люпилня, ферми за родителски стада, ферми за угояване на бройлери и предприятие за преработка на птиче месо. Само по този начин можем да сме сигурни, че на всеки един етап високите стандарти на Градус се спазват безкомпромисно, а до нашите клиенти стигат качествени и свежи продукти.

 

През 2015 г. марката ГРАДУС бе избрана за Супербранд в категорията Месни храни, в резултат на независимото проучване на потребителския сегмент на българския пазар, осъществено от международната организация Superbrands с партньорството на водещия институт за маркетингови проучвания GfK Bulgaria. Оценката на марките става както от независимо жури, така и чрез националния вот на потребителите в интернет.

 

През 2017 г. при направено проучване от швейцарския институт ICERTIAS сред потребителите в България, фирма ГРАДУС е посочена на първо място в категорията прясно опаковано месо и марката е отличена с наградата Best Buy.

 

През 2016 г. фирмата пуска на пазара и продукти със свинско месо под марката Аз ям!

През същата година беше открито предприятието за производство на колбаси
и деликатеси от бяло и червено месо.

Първите продукти с марката Аз ям! са кренвирши и наденици, следват варено-пушени колбаси, както и сурово-сушени.

 

Snimka_Az_Yam

 

Днес на българския пазара вече могат са да се намерят над 20 продукта с тази марка.

А последните ни проучвания на пазара показват, че за едва 4 години марката е позната на потребители от всички поколения, като по познатост пред нея се нареждат само други две марки с над 20 годишно присъствие на пазара.

През 2018 г. на пазара излезе и марката Le Poulet – френска порода бавнорастящи пилета.

За да бъде с отличителен вкус, всяко пиле с марката Le Poulet е отгледано с внимание и грижа. То расте бавно – точно толкова, колкото му е необходимо, за да бъде вкусът му неповторим.

 

Snimka_Le_Poulet

 

Хранените с растителна храна пилета имат по-интензивен цвят на месото. Затова жълтият цвят на Le Poulet се дължи както на породата, така и на преобладаващата в хранителния режим царевица – 70%. За неповторим вкус на пилето.

 

Чистата природа и щедрото слънце са част от тайните на жълтото пиле Le Poulet. Отглеждано в сърцето на Тракия, то съчетава в себе си опита на френските специалисти и любовта и грижата на българските стопани.

 

ДЪЩЕРНИ ДРУЖЕСТВА В СТРУКТУРАТА НА ГРАДУС АД:

 

Градус 1 ЕООД – месопроизводство

 

Градус 3 АД – производство на фураж и фуражни смески

 

Милениум 2000 ЕООД –  производство на разплодни яйца и угояване на бройлери

 

Градус 98 АД – производство на разплодни яйца

 

Лора 2004 ЕООД – угояване на бройлери

 

Жюлив ЕООД  – производство на еднодневни бройлери

Адрес:

Our Address:

София, бул. Симеоновско шосе 110Б, ет. 4, офис 22

Telephone: