Изба Гулбанис

Масивите на изба Гулбанис са разположени по полегатите хълмове край с. Горски Долен Тръмбеш, в чието подножие р. Янтра извива сребриста снага. Красотата на местността съвсем естествено се преплита в екзотичното име на избата. Гулбанис, което се превежда „ лице красиво като цвете”. Идеята е свързана със съпругата на един от основателите на фирмата.
Засаждането на нашите лозя започна през 2008г., като постепенно достигна площ от 450 дка.

Харесвани вина

Сред най-продаваните продукти на фирмата е сухо бяло вино Мускатo Бианко, спечелило Голям Златен Медал на винения конкурс Брюксел 2014. Много харесвани от любителите на вино са червените вина „Ряховец фортрес”(кафяв етикет), спечелили сребро и бронз на Декантер, Лондон 2013 и злато и бронз в САЩ 2014. През 2015 Гулбанис Вайн пуска на пазара нови серии вина:
„Ту Ривърс”(„Две реки”) – висок клас отлежали вина и „Блек сторк” („Черен щъркел”), купаж бяло сухо и купаж червено сухо вино.

Харесвани вина
Вековни традиции

Вековни традиции

Регионът се слави с вековни лозаро-винарски традиции, а в близост се намират едни от на-известните туристически обекти на Великотърновска област- останките на римския град Никополис ад Иструм, хълма Царевец, с.Арбанаси и др.

 

Вина 

 

сортове и регион

Сортове и регион

С цел осигуряването на суровина за качествени вина, ние се консултирахме с български експерти по лозарство както и с италиански специалисти в областта на лозовия посадъчен материал.

Подбраните за засаждане сортове са съобразени със специфичните климатични условия и почвен състав в масивите на „Гулбанис”. Всички лози са внос от Италия. Грижите и брането на лозите се извършват на ръка, за да се гарантира качеството на вината.

Адрес:

Our Address:

Горна Оряховица 5100 Ул. Хан Крум 1

Telephone: