Фирма „ЕНИГЛАС“ ЕООД е на пазара от 1990 г. и е специализирана в обработка на стъкла и огледала. Разполагаме със съвременна производствена база и динамичен екип от специалисти с 15-годишен опит в обработката на стъкла, в ръцете на който стъклото придобива оригинални форми и размери, така че ако имате високи изисквания за качество и нестандартни идеи, тогава сте попаднали на точното място, защото ние обичаме предизвикателствата.

ОБИКНОВЕННО СТЪКЛО

90% от плоското стъкло в света се произвежда чрез технологията на флоатното стъкло, изобретена от сър Алистър Пилкингтън от Pilkington Glass. При нея разтопеното стъкло се излива в единия край на вана с разтопен калай. Стъклото се стича по калая и се подравнява, създавайки плоска повърхност от двете страни. Стъклото бавно се охлажда и втвърдява, докато преминава по разтопения калай, след което излиза от ваната като непрекъсната лента. След това стъклото се полира. Завършеният продукт има почти идеално успоредни повърхности.

Този вид стъкло e най-разпространено в съвременното производство.
Наричано още флоатно стъкло, то намира широко приложение в качеството си на нереактивен продукт със съвършено гладка повърхност.

Използва се като основа, на която се нанасят специални покрития при слънцезащитните и топлоизолационните стъкла. Съществено преимущество на флоатното стъкло е неговата висока светлопропускливост. Намира приложение при единично остъкляване, стъклопакет, комбинация с всички видове стъкла – за соларен контрол, интериорни решения, повишени шумоизолационни свойства.

Стъклото се произвежда в стандартни дебелини от 1,8, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15, 19 mm.

 

ОРНАМЕНТНО СТЪКЛО

Орнаментните стъкла се произвеждат чрез процес на валцоване на стъклото. Полуразтопеното стъкло се притиска между два метални валяка, като долният валяк е гравиран с негатива на желания орнамент. Дебелината се контролира чрез контролиране на разстоянието между валяците.

Предимства:

Орнаментните стъкла се характеризират с геометрични стилизирани, фигури, класически или други дизайни.

Широка гама от дизайни.

Прозрачността се определя от структурата и дизайна.

Идеални за декоративни приложения.

Може да бъде закалено, ламинирано, матирано или монтирано в стъклопакет, в зависимост от дизайна и дебелина.

Дебелина: 4, 5 и 6 mm

Адрес:

Our Address:

Пловдив, бул. Пещерско шосе №87 (Шоурум)

Telephone: