Бестимекс ООД е основана в 1990 г. като частно дружество с цел внос и търговия с поликарбонатни, PMMA, PETG плоскости, композитни панели, профили, индустриални бои, лепила, силикони, крепежни елементи, полиуретан, акрилни тръби, парапетни системи, обков за стъкло.
Основната цел – поддържане на стоки на склад и разпространението им по цялата територия на страната, се реализира от висококвалифициран и мотивиран състав в осем офиса в по-големите градове на България.

Бестимекс ООД е на българския пазар от 1990 г. като дистрибутор на множество водещи световни фирми. Централният офис е в София, но за улеснение на крайния потребител, както и за оптимален обхват на потенциални клиенти, фирмата разполага с офиси и складове в цялата страна – Пловдив, Варна, Бургас, Ботевград и дилъри в Русе, Велико Търново, Плевен, Монтана, Стара Загора.

Широката продуктова гама, която прeдлага Бестимекс, има изключително разнообразни области на приложение – строителство, мебелно производство, интериорeн и екстериорен дизайн, хидро, звуко и топлоизолации, производство на алуминиева дограма, изработка на печатни рекламни материали и други.

Едни от основните акценти на фирмата са:

 • Поликарбонатни плоскости – приложението им е многостранно. Използват се за остъкляване, за покривни конструкции на сгради, при изграждането на гаражи, отворени и затворени, за направа на козирки на входове на сгради, козирки на стадиони, покривни конструкции на бензиностанции и газостанции, като преградни стени при обособяване на работни места в големи зали при направа на оранжерии и други приложения.

• Прахови бои – в стремежа си да задоволи и най-взискателните си клиенти на архитектурния и строителен пазар в България, се предлагат широка гама от полиестерни полимерни покрития, RAL, NCS и специални ефекти, като значителна част се поддържа в наличност в складовете на фирмата в цялата страна.

• Аксесоари за стъкло – за остъкляване, изработка на стъклени врати, витрини и други.

• Смоли, гелове, стъкломати – предимствата на композитните материали все по-често ги налагат в транспорта, строителството, корабостроенето, инфраструктурата, самолетостроенето и други. Едно от най-важните предимства спрямо останалите материали е възможността за използване на различни комбинации от смоли и армировка, поради което могат да се произвеждат структури с различни механични, физични и химични показатели. Изработка на детайли с произволни форми и размери, трудни или непостижими с традиционни материали. Най-добро съотношение между якост и най-ниско тегло.

• Покрития за басейни, декинг системи, индустриални бои, декоративни пана, обков за стъкло, акрилни плоскости и тръби.

Адрес:

Our Address:

София, ул. Проф. Иван Георгов 1 а